5 Tips om jouw huis beter te verhuren

Eindelijk heb je de sleutel van jouw villa in Zuid-Frankrijk. En dan?
Ga je het alleen voor jezelf gebruiken of is verhuur een mogelijkheid? Een goede verhuur is niet altijd vanzelfsprekend. Maar wij hebben een aantal tips om jouw verhuur te optimaliseren:

 1. Zorg voor een goed verzorgd interieur

  Iedereen heeft een eigen smaak. Maar je kan een bij elkaar geraapt interieur hebben of één die op elkaar is afgestemd. Een voorbeeld hiervan is een door ons gebouwde villa: Villa Luna. De eigenaar heeft de villa laten inrichten en stylen tot in detail. Over alles in de villa en daarbuiten is nagedacht. Soms wordt een nieuwe villa als kil ervaren. Maar doordat het een geheel is, voelen klanten deze villa gelijk als een thuis.

 2. Investeren in kwalitatieve materialen

  Niets vervelender dan wanneer halverwege het seizoen de huurders in de villa te maken hebben met kapotte spullen. Soms moet je als eigenaar net wat meer investeren om er op een duurzame manier meer profijt van te hebben, bijvoorbeeld aluminium ligbedden in plaats van plastic ligbedden. Deze gaan minder snel kapot en gaan langer mee. Dit geldt uiteraard niet voor alles. Met bijvoorbeeld servies voldoet Action kwaliteit helemaal. Tijdens de verhuur zijn dit spullen die snel kapot gaan en je snel weer kan aanvullen.

 1. Aanpassen naar behoefte van de klant

  Als iets veranderlijk is, is het de behoefte van de klant. Als je 15 jaar geleden standaard airco in de villa had, zorgde dit voor meer verhuur.
  10 jaar geleden was dit de jacuzzi bij een villa en tegenwoordig is dit een verwarmbaar privé zwembad. Een groot voordeel hiervan is dat je het (zwem)seizoen verlengt waardoor je langer kunt verhuren. Een speeltoestel is ook altijd welkom voor de gezinnen met kinderen. Het is voornamelijk belangrijk wat jij graag wilt in de villa en aan welke behoeftes je wilt voldoen. Wat ook niet meer weg te denken is, is WIFI! Een huis zonder WIFI verhuurt sowieso minder goed dan een huis die dit wel aanbiedt.

 2. De eerste indruk

  Het is algemeen bekend dat men eerst kijkt naar foto’s en dan pas naar de tekst. Vervolgens gaat men reviews lezen op de website. Door het plaatsen van professionele foto’s zal de verhuur gegarandeerd stijgen. Aantrekkelijke vakantiefoto’s met een glaasje wijn bij het zwembad of croissants met een glas jus d’orange op de ontbijttafel geven aan de klant hét vakantiegevoel waar hij/zij zo aan toe zijn. Ook een video van de villa geeft een goede indruk aan de klant waar zij hun vakantie kunnen gaan vieren. Een vakantiewoning die er goed wordt gepresenteerd heeft altijd een stapje voor op de concurrentie.
  Zorg daarnaast op de website voor sfeervolle teksten die de zintuigen prikkelen. Hieronder twee voorbeelden hoe je dit kan doen:

  Niet
  Opsommen van faciliteiten: Villa met zwembad, 5 slaapkamers, 3 badkamers, ruime tuin.

  Wel
  Vakantiegevoel omschrijven: Vanuit de woonkamer loop je door de openslaande deuren naar buiten het terras op, met fenomenaal uitzicht over de royale tuin.

 3. Bouw naamsbekendheid op

  Klanten moet joúw huis leren kennen. Je kan natuurlijk beginnen met jouw vakantievilla te verhuren via een professionele verhuurorganisatie. Zij hebben over het algemeen een groot bereik en een groot budget.
  Daarnaast kan je zelf ook actief aan de slag om naamsbekendheid op te bouwen. Dit kan je doen door:
  – Een eigen website;
  – Social media kanalen;
  – Adverteren op (gratis) sites als, marktplaats, tweedehands.be, zoover, Homeaway, Tripadvisor.

 

Welke tips heb jij nog om een villa beter te verhuren?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *